Russarön majakkaan syttyi valo ensimmäisen kerran 15.9.1862. Sen jälkeen majakka on kokenut monenlaisia ja dramaattisiakin vaiheita. Nykyään Russaröhön pääsevät kesäristeilylle ainakin Suomen kansalaiset, ja myös majakan kunnostamissuunnitelma on valmisteilla. Toivomme hyvää tulevaisuutta kauniille ja muistorikkaalle majakalle!
Kuva: Petri Porkola

Hankoniemen Silmä – Elämää majakan valokeilassa
Dokumenttielokuva 65 min. Suomen Majakkaseura 2012.

Ohjaus: Sakari Manninen
Käsikirjoitus: Johanna Pakola, Petri Porkola, Pekka Väisänen.
Asiantuntija: Seppo Laurell
Kuvaus, leikkaus ja animaatio: Sakari Manninen.
Hinta 13 €, jäsenille 11 €

Majakkaseura on tuottanut Russarön majakan 150-juhlan kunniaksi dokumenttielokuvan Russarön ja Hangon kaupungin historiasta kolmen vuosisadan ajalta. Elokuvassa välähtelee Suomen talouden ja sotahistorian kohtalokkaita vaiheita, ja majakanvartijoiden, luotsien ja armeijan elämää saarella. Aikajana ulottuu Ruotsin vallan ajan sotavarusteluista Ruotsin vallan ajalta II maailmansodan jälkeiseen rakennusvaiheeseen ja tulevaisuuden pohdintoihin saaren kesässä 2012. Esillä on ennen näkemätöntä elokuva-, valokuva ja karttamateriaalia. Osta omasi ja syvenny rauhassa upeisiin ja sisältörikkaisiin kuviin ja tarinoihin.

Näin ostat Russarö-elokuvan. Hankolaiset voivat tilata sitä paikalliselta jäsenmyyjältämme: Jari Pirppu p. 0400 529 278.

Russarö -Hankoniemen silmä.
Kirjoittajat: Johanna Pakola, Seppa Laurell, Pekka Väisänen.
Graafinen suunnittelu: Jussi Leppänen.
Historiikki 64 s. Nidottu. Suomen Majakkaseura 2012.
Hinta 10 €, jäsenille 7 €

Russarö-historiikki täydentää Hankoniemen Silmä -dokumenttielokuvaa yksityiskohtaisemmin ja uusilla kuvilla ja aineistoilla. Kirjan avulla saa hyvän kuvan moninaisista olosuhteista ja historiallisista tapahtumista, jonka keskeisenä näyttämönä on ollut Russarö ja sen majakka.

Näin ostat Russarö-historiikin. Hankolaiset voivat tilata sitä paikalliselta jäsenmyyjältämme: Jari Pirppu p. 0400 529 278.