Suomen Majakkaseura teki mahtavan kevätreissun Utön majakkasaarelle Maaliskuussa. Järjestäjänä ja seremoniamestarina toimi Jaska Vehkakoski. Yli kaksikymmentä majakkaseuralaista oli mukana kokemassa kevään ensitunnelmia ulkosaaristossa. Muonitus oli mahtavaa ja majoitus mukavaa, kiitokset K-market Seilorille ja Merenkulkulaitokselle.

Itse majakkaan pääsimme tutustumaan useita kertoja, ja linssitornissa tulikin ihmeteltyä maailman kiireitä. Utön linssi on niin suuri, että sinne mahtuu jopa sisälle, kunhan on varovainen. Eipä ole ennen tullut oltua yöllä majakan linssin sisällä sen pyöriessä ja loistaessa valoaan pimeälle merelle. Valtavat prismat pyörivät äänettömästi ja hitaan arvokkaasti ympärilläni miljoonien valojen välkkyessä joka puolella. Laurellin Sepon kanssa epäilimme, että Utö saattaisi olla jopa 1. luokan linssistö. Suomen suurin se jokatapauksessa on.

Pitkä viikonloppu ulkosaaristossa on varmasti yksi parhaista tavoista avata kevätkausi.

Teksti: Jussi Leppänen