suomeksipå svenskain english
 Kansainvälisen majakkapäivän huono tuuri sattui Säpin majakan kohdalle. Jokainen innokas majakkaharrastaja toki tietää, että majakat on rakennettu vaikeille paikoille tavoittaa. Kuitenkin jokainen on toiveikas ja toivoo, että saarelle päästäisiin. Säpin kohdalla jouduttiin kuitenkin pettymään kansainvälisenä majakkapäivänä, rannalle jäi sankka joukko Säppiin matkaajia ja osa joutui kääntymään takaisin jo alkaneelta retkeltä. Kelille ja tuulille ei mitään voi. Vaikka sen tietää, niin tietysti se harmittaa.Balsamia haavoille saatiin lauantaina 5. syyskuuta, jolloin päästiin yrittämään uutta Säpin reissua ja tällä kertaa onnistuneesti. Myös sunnuntain 6.9 retki onnistui täydellisesti. Lauantaina matkaan lähti 16 ja sunnuntaina 25 majakkaharrastajaa.

Ilman yhteistyökumppaneita ei tämäkään päivä olisi toteutunut. Säppiin pääsystä kaunis kiitos Reposaaren meripelastajille. Majakalla saimme, jo tuttuun tapaan, kokea Säppi 2000 ry:n vieraanvaraisuutta ja ystävällisyyttä. Säpistä sanotaan, että se on Suomen kauniimpia majakoita. Siihen voisi lisätä, että nykyiset isännät ovat Suomen lämminhenkisimpiä majakkamiehiä.

Perillä kahvittelimme majakan juurelle, kiitos Ari! Ja kapusimme tietysti majakkaan.
Kotimatkalla aurinkokin alkoi kurkkia pilvenraosta. Säpin retkellä sekä Säppi että majakkaseura sai uusia vankkumattomia ystäviä.Teksti: Katriina Bildjuschkin
Kuvat: Petri Porkola