suomeksipå svenskain english
 Majakkaseura on vuokrannut Gustavsvärnin linnoitus- ja majakkasaarella sijaitsevan sumusireeninhoitajan talon Metsähallitukselta 1.4.2005 alkaen. Seuran kunnostaa ja entisöi viimeistä saaren rikkaaseen majakkahistoriaan liittyvää asuinrakennusta mahdollisimman alkuperäiseen asuun.

Gustavsvärnin pieni kalliosaari on alkuperäiseltä nimeltään Eldskär. Se sijaitsee noin kolme kilometriä Hangon kaupungista lounaaseen. Russarön majakkasaari sijaitsee pari kilometriä Gustavsvärnistä lounaaseen. Etelä-kaakkoon Gustavsvärnistä avautuu avomeri.

Gustavsvärnissä ei kasva luonnonvaraisesti puita muutamia pihlajia lukuun ottamatta. Saari on hyvin kallioinen ja maakerros on ohut. Kasvillisuus viihtyy lähinnä ihmisen rakentamien muurien sisäpuolella tai niiden suojassa.

Gustavsvärn nousee merestä kuin vuorenhuippu. Sen rannat laskeutuvat suurimmalta osalta hyvin jyrkästi mereen ja ovat siksi vaarallisia. Sukeltajille saarta ympäröivät syvänteet ovat suosittuja kohteita.

Saaren rannat ovat veneilijöille vaikeita. Kiinnittyminen on pienveneille lähes mahdotonta saarelle rakennettua yhteyslaituria lukuun ottamatta. Sen sijaan entisaikojen purjelaivoille saaren jyrkät rannat olivat sopivia kiinnittymispaikkoja. Tästä on edelleen merkkinä suuria kiinnittymisrenkaita saaren kallioissa.

Vuonna 2006 Majakkaseura julkaisi kuvitetun Gustavsvärnin historiikin, jonka voit tilata seuran nettisivuilta. Näin ostat kirjan, joka kertoo Gustun mielenkiintoisen tarinan. Se on saatavana myös ruotsinkielisenä.
GUSTUN TALKOOKAUSI 2017 ALKAA TAAS KEVÄÄLLÄ
Hei Majakkaseuran jäsen, tervetuloa mukaan taas vuonna 2017!


Gustun kauden 2017 suunnittelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Tarvitsemme tänäkin vuonna työtä pelkäämättömiä talkoolaisia Hangon Gustavsvärniin eli Gustuun. Talkookausi alkaa touko-/ kesäkuussa.

Talkookaudella jatketaan sumusireeninhoitajan talon kunnostustöitä korjausohjelman mukaan. Myös viimevuonna rakennettu uusi laituri kaipaa viimeistelytöitä.

Työ on remonttia talon sisätiloissa, esim. keittiössä ja kamarissa, sekä talon ylläpitotöitä, kokkaamista, opastamista, tuotemyyntiä, päiväkirjan kirjoittamista jne.

Ensiaputaidot ovat plussaa. Uimataito on ehdoton vaatimus. Opastehtävissä ruotsin- ja englanninkielentaito suomen kielen lisäksi on etu. Oppaan apuna on mm. Majakkaseuran toimittama Gustavsvärn-historiikki.

Voit tehdä talkootyötä viikon tai kahden jaksoissa tai pelkästään viikonloppuna (pe–su). Vaihtopäivät ovat sunnuntai ja perjantai. Toivomme, että olet valmis sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja viivytyksiin, joita sää saattaa aiheuttaa. Huomaa, että kotieläimiä ei valitettavasti saa tuoda Gustuun.

Talkoomaksu on kesän ajalta 20 €, eli jos käyt Gustussa useammin, sitä ei tarvitse maksaa kuin ensimmäisen talkoojakson ajalta. Talkoomaksu maksetaan

tilille FI73 4055 1020 2838 46. Huomaa tämä on eri tili kuin jäsenmaksutili. Merkitse maksun saajaksi Suomen Majakkaseura ry. Kirjoita viitekenttään ”Gustun talkoomaksu 2017” ja oma nimesi. Talkoomaksuun sisältyvät majoitus, ruokailu ja venematka Hangon Itäsatamasta Gustuun ja takaisin.

Vuoden 2017 jäsenmaksu 20 € maksetaan tilille FI47 4055 1020 2918 80. Kirjoita viestikenttään etu- ja sukunimesi ja tekstin ”Jäsenmaksu 2017”.

Talkoolaiseksi valintaan vaikuttavat hakijan taidot ja henkilöstä aiemmin saatu kokemus aiemmilta Gustu-vuosilta. Ennen kaikkea ratkaisee kuitenkin reipas asenne ja ryhmätyöhenkisyys sekä valmius tarttua kaikkiin tarvittaviin töihin. Eli ensikertalaiset ovat tervetulleita – Gustussa tutustuu mukavasti Majakkaseuran toimintaan ja muihin jäseniin.

Nyt voit jättää talkoohakemuksesi Gustuun tästä klikattavalla nettilomakkeella.

Jätä hakemuksesi huhtikuun loppuun mennessä - tämän jälkeenkin voi kysyä hajapaikkoja. Vuorojaosta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Hakemus on henkilökohtainen, eli jos haluat mukaan kaverin, muista, että kaverisi on täytettävä oma hakemus! Hänen täytyy myös olla Majakkaseuran jäsen.

Ja ensikertalainen talkoolainen: Tulethan paikan päälle tiedotustilaisuuteen ennen lähtöä! Niistä ilmoitetaan jäsentiedotteissa ja seuran nettisivuilla kohdassa "Toimintakalenteri" jäsenille.Gustu-terveisin,

Leena, Markku & Pera