suomeksipå svenskain english
 

22.08.2008 ::

Majakkapäivä oli jälleen menestys

Kansainvälinen majakkapäivä 17.8. osoittautui jälleen yleisön suosimaksi tapahtumaksi. Majakoilla kävi tuolloin lähes tuhat ihmistä, ja lauantai 16.8. mukaanlukien kävijöitä oli peräti 1370.

Ylivoimaisesti suosituin kohde oli Kaskisten Sälgrund, jossa kävi muutaman tunnin aikana sunnuntaina hämmästyttävät 550 ihmistä! Tämä hiponee jo Suomen ennätystä yhden päivän kävijöiden määrässä Suomessa lukuunottamatta kuningasmajakka Bengtskäriä. Sälgrundin etuna on lyhyt ja säästä riippumaton venematka mantereelta.

Söderskärissä kävi sunnuntaina 142 ihmistä, Hailuodossa 121 ja Isossakarissa 75. Myös Säpin majakkaan päästiin pitkästä aikaa ryhmäkuljetuksella, vaikka sää jälleen koettelikin kuljetuksia. Myös Ulkokallaan päästiin, sinne ehdittiin tehdä kolme risteilyä lauantaina ennen sään temppuilua. Myös Gustavsvärnissä ja Utössä oli yhteensä liki sata kävijää. Märketillä kävi hyvästä säästä huolimatta vain yksi turisti.

Hangossa suosituin oli lauantai-illan risteily, jolla keskityttiin ihailemaan Gustavsvärnin ja Russarön majakoiden valoja. Suosion kannustamana Majakkaseura ja laivayhtiö saivat pontta järjestää iltaristeilyjä majakoille jatkossa entistä useammin.

Alustavan laskelman mukaan tässä mainituilla majakoilla kävi 16-17.8 yhteensä 1370 ihmistä.

Lisätietoja:
Pekka Väisänen, SMS, p. 044-3200309


« takaisin