30.11.none :: 2005

Majakkapäivänä 20.8.2005 jälleen ennätysyleisö

Suomen Majakkaseura ja sen yhteistyökumppanit tarjosivat unohtumattoman majakkaelämyksen 1200 kävijälle kansainvälisenä majakkapäivänä 20. elokuuta. Kävijöitä majakoilla oli 300 enemmän kuin viime vuonna. Mukana oli seitsemän majakkaa: Söderskär, Gustavsvärn, Utö, Isokari, Sälgrund, Ulkokalla ja Marjaniemi.

Kaunis sää ja mielenkiintoinen ohjelmatarjonta nostivat osaltaan kävijämääriä. Myös kulkuyhteydet majakoille olivat tänä vuonna aiempaa paremmat.

Söderskärillä Porvoossa ja Sälgrundilla Kaskisissa kävi peräti 400 vierasta kummallakin. Määrät ovat näille näille majakoille todella suuria. Majakkaseura sai tyytyä ”omalla” majakallaan Hangon Gustavsvärnissä 200 kävijään, joista lähes kaikki seurasivat ”Gustussa” Hauhon kesäteatterin musiikkinäytelmän ”Hangon Silmä”. Se kertoo elämästä viereisellä Russarön majakkasaarella ja sopi Gustavsvärnin maisemaan täydellisesti.

Hangon Silmän musiikin säveltänyt Lasse Mårtenson vieraili Gustavsvärnissä lauantaina seuraten hauholaisten esityksen. Mårtensonin läsnäolo nosti tunnelman kattoon vain vähän ennen auringonlaskua päättyneessä esityksessä. Sunnuntaina esitys nähtiin kirkkaassa päivänvalossa, viimeistä kertaa Hauhon kesäteatterin esityksenä, luonnollisesti haikeissa merkeissä.

Myös Utössä, Ulkokallassa ja Marjaniemessä voitiin iloita innokkaista majakkavieraista. ”On todella ilahduttavaa, että ihmiset alkavat löytää myös pienemmille ja syrjäisemmille majakoille suurten ja tuttujen lisäksi”, toteaa Majakkaseuran puheenjohtaja Pekka Väisänen. ”Yhteistyö kumppaneiden kanssa on sujunut todella mukavasti”, Väisänen kiittelee.

Lataa tästä tiedote:

Majakkapäivän kävijät 2006, 284 kb, Updated: 12.04.2007