04.05.2008 ::

Märketin toinen kausi alkoi

Suomen Majakkaseura on solminut vuokrasopimuksen Märketin majakasta 15. huhtikuuta alkaen. Majakan miehitys aloitettiin 26. huhtikuuta. Remonttiohjelma käynnistetään lähiviikkoina.

Märketin vuokrasopimus on voimassa 15. lokakuuta asti. Siihen saakka SMS toimii majakan päävuokralaisena. Majakalla pyritään pitämään miehitys koko ajan. Kesäkuussa miehitys kasvaa, kun mukaan tulee vapaaehtoinen remonttiväki.¨

Majakka on päivittäin klo 9-21 auki vierailijoille. Majakkaan tutustujilta peritään 5 euron opastusmaksu. Maksun ja majakan kaupan tuotto käytetään laajaan remonttiin. Lisäksi veneilijät voivat saada soutuapua vapaaehtoista maksua vastaan.

Majakan remontti käynnistyy touko-kesäkuussa. Tänä vuonna on tarkoitus kunnostaa mm. ns. venevajan katto sekä ensimmäisen kerroksen huonetiloja käyttökuntoon. Viime vuonna 1. kerroksesta poistettiin kosteuden tuhoamia materiaaleja. Lisäksi majakassa kunnostetaan monia yksityiskohtia. Talvella Turussa kunnostetut ulkoikkunat asennetaan loppukesällä paikalleen. Sisäikkunat kunnostettiin jo viime kesänä paikan päällä.

Alkaneesta sesongista odotetaan edelliskautta selvästi vilkkaampaa Märketin majakalle. Majakalle ajaa kaksikin turistivenettä. Paikkoja niihin voi kysellä p. 0400-520944 iltapäivisin.

Märketin "majakanvartijat" pitävät päiväkirjaa, joka on nähtävissä osoitteessa http://www.majakkaseura.fi/fin/market/marketin_paivakirja_2008/.

Tervetuloa Märketille! Jokainen vierailija tukee omalta osaltaan Märketin majakan pelastusoperaatiota.

Märketin majakan puhelinnumero on +358-40-8499333.