suomeksipå svenskain english
 

20.05.2007 ::

Märketin uusi elämä alkoi

Märketin majakka on saanut ensimmäiset "majakanvartijansa" yli 30 vuoteen. Suomen Majakkaseura lähetti saarelle ensimmäiset vartijat 14. toukokuuta. Vahti jatkuu syyskuun puoliväliin saakka

Märketin majakanvartijoiden tehtäviin kuuluu majakan siivoaminen, pienet korjaustyöt sekä vartiointi eli vieraiden vastaanottaminen ja palveleminen. Erittäin tärkeä vartijoiden tehtävä on päivittäinen raportointi majakalta. Raportti julkaistaan joka päivä klo 22 mennessä Suomen Majakkaseuran internet-sivuilla osoitteessa http://www.majakkaseura.fi/fin/market/marketin_paivakirja/. Päiväkirjaa pidetään pelkästään englanniksi.

Vieraat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Märketin uuteen elämään. Majakalla on viikossa saatu aikaan runsaasti edistystä, ja rappion merkit alkavat jäädä uuden elämän merkkien varjoon.

Märketille pääsee sekä omalla veneellä että tilausveneellä Eckeröstä. Tietoa yhteyksistä saat tästä: http://www.majakkaseura.fi/fin/market/nain_matkustat_marketille/.

Märketin säätilannetta voi seurata hyvin paitsi päiväkirjasta myös Ilmatieteen laitoksen sivuilta: http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&kunta=Maarianhamina.

Ilmatieteen laitoksen tilastosivuilta voi havaita, että Märket on ollut viime aikoina Suomen myrskyisin paikka (ks. http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/tilastot_20.html#2).

Märketin majakan puhelinnumero on +358-40-8499333. Turhaa soittelua tulee välttää. Yhteydenpito esim. veneellä lähestyttäessä kannattaa aloittaa tekstiviestillä.

Märketin palveluihin kuuluvat sisäänpääsy ja opastus majakkarakennuksessa (5 e) sekä matkamuistomyymälä, josta voi myös lähettää arvokasta Märket-postia. Kahviakin keitetään vieraille. Märketin vieraiden toivotaan tukevan ostoillaan Märketin kunnostusprojektia. Lisäksi vieraita odottaa hylkeiden suuri joukko.


« takaisin