22.12.2006 ::

Ensimmäinen postisäkki Märketille

Märketin majakkasaarella on nyt merkitystä myös filatelistisessa maailmassa. Suomen Majakkaseura toimitti ensimmäisen postisäkin Märketille 21. joulukuuta. Märketillä käynyt posti sai samana päivänä Maarianhaminassa Märket-erikoisleiman.

Majakkaseuran Vilhelm Holmberg ja eckeröläinen matkailuyrittäjä Bengt Granberg kuljettivat postin Märketiin parin viikon odottamisen jälkeen tuulen viimein tyynnyttyä. Granbergin ison veneen kyytiä täydensi Villen kumivene, jota käytettiin maihinnousussa.

Lähes 700 postikorttia kävivät Märketin maaperällä jonka jälkeen ne vietiin Maarianhaminan postin filateliayksikköön leimattavaksi. Ensimmäinen leimattu kortti oli osoitettu presidentti Tarja Haloselle. Siinä luki: Rouva presidentti: Pelastetaan yhdessä Märketin majakka. Kunnioittaen Suomen Majakkaseura - Finlands Fyrsällskap.

Oman korttinsa Märket-erikoisleimalla saivat myös Suomen ja Ahvenanmaan huippupoliitikot sekä Ahvenanmaan ja Suomen rikkaimmat miehet. Heidän kuten Suomen valtionkaan kukkaroon Märketin pelastaminen ei tekisi käytännössä minkäänlaista lovea.

Märket-postia voi lähettää jatkossakin Märketiin. Voit tilata Märket-postipaketin osoitteesta stamps a majakkaseura.fi. Tuotto menee lyhentämättömänä Märketin kunnostamiseen. Seuraavan kerran postia viedään Märketille tammikuun alkupäivinä.

Majakkaseuran Ville Holmberg ensimmäisen postilähetyksen kanssa Märketillä. (Valokuva: Erkki Santamala)

Ensimmäinen kortti lähdössä presidentti Tarja Haloselle. Kortissa vedotaan presidenttiin Märketin palastamiseksi. (Valokuva: Erkki Santamala)