23.11.2006 ::

Märket-tilaisuus Helsingissä 9. joulukuuta

Suomen Majakkaseura tarjoaa lauantaina 9. joulukuuta Helsingissä rautaisannoksen tietoa Suomen majakoiden helmiin kuuluvasta Märketistä (ks. piirroskuva vasemmalla). Faktatiedon, elokuvan, 3D-mallin ja valokuvien lisäksi tilaisuudessa tavataan Märketin majakanvartijana vuoteen 1977 toiminut Karl-Erik KEE Eriksson!

Tilaisuus alkaa Tieteiden talossa, Kirkkokatu 6, 5. kerros, klo 14.30 tuotemyynnillä ja kahvitarjoilulla. Sinulla on tilaisuus saada majakanvartija KEE Erikssonin nimikirjoitus Märket-postipakettiin, joka toimitetaan Märketin majakalle postitettavaksi ja leimattavaksi Märket-erikoisleimalla!

KEE Eriksson on on jo pitkään vaalinut vuonna 1885 rakennetun majakan historiaa. Hän kuvasi vuonna 1976 lyhytelokuvan miehitetyllä Märketin majakalla. Näemme tilaisuudessa otteita tuosta elokuvasta KEE:n itsensä selostamana.

Tilaisuudessa Majakkaseuran kunniapuheenjohtaja, majakkahistorioitsija Seppo Laurell kertoo Märketin majakasta. Majakan historiasta on saatu entistä tarkempaa tietoa käynnissä olevan kirjaprojektin myötä.

Majakkaseura esittää tilaisuudessa myös 3D-videon, vision siitä miltä Märketin majakalla ja sisällä majakassa voisi muutaman vuoden kuluttua näyttää.

Tilaisuudessa myydään Rädda Märket -tuotteita (postikortteja, Märket-postimerkkejä, t-paitoja, pikepaitoja ja lippiksiä) Märketin hyväksi ja muita tuotteita Gustavsvärn-projektin hyväksi. Vähintään 30 euron kaupat tekevät saavat kaupan päälle uunituoreen, kauniin Estonian Lighthouses 2007 -kalenterin. Katso Tuotteita-sivuiltamme tarkemmin.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistuvien toivotaan lunastavan 4 euron hintaisen kahvi-pulla-annoksen kustannusten kattamiseksi.

Turussa pidetään vastaava tilaisuus sunnuntaina 3. joulukuuta Meren Joulu-tapahtuman yhteydessä Forum Marinumissa. Märket-esitykset pidetään Ruuma-salissa klo 14. Märketin entinen majakanvartija saatetaan tavata sielläkin... (ks. edellinen uutinen).