01.11.2006 ::

Majakkaseura katsasti Latvian majakat

Suomen Majakkaseura tutustui elokuun lopussa Latvian majakoihin. Retkestä on nyt koottu kuvakertomus seuran retkisivuille.

Latvian majakat ovat yllätys suomalaiselle. Lyhyehköllä rantakaistalla on kymmenkunta varsin erilaista ja kiinnostavaa majakkaa. Retkeily on helppoa, sillä vain yksi majakoista sijaitsee saaressa. Kyseinen Kolka on sitäkin mielenkiintoisempi "linnake", kuten matkakertomuksesta ilmenee.

Latvian majakoista Kolkan lisäksi arvokkain lienee kaksoiskuorinen Ovisi. Tämän lähes kaksisataa vuotta vanhan majakan kaksoiskuoren tarkoituksena on ollut toimia puolustuslinnakkeena.

Latvian majakkakierros alkaa Papesta Liettuan rajan tuntumasta ja päättyy luontevasti Jurvalan kauniiseen kylpyläkaupunkiin. Majakoista yleisölle avoinna on varmuudella edellä mainittu Ovisi (jonka yhteydessä toimii majakkamuseo) sekä Uzava. Muitakin voi ihailla läheltä lukuunottamatta Kolkaa. Kolkan kylässä kun on vain yksi ikäloppu vene ja toinen haaksikkoisena rannassa (jota majakkaseura käytti mainiona piknik-kohteena, katso kuvat). Lisää majakkaretkestä tästä Latvia 2006