suomeksipå svenskain english
 

13.10.2006 ::

Ulkokallan majakka kunnostettu

Merenkulkulaitos on kunnostanut pahoin rapistuneen Ulkokallan majakan Kalajoella. Elokuun lopulta lähtien majakka on ollut hienossa kunnossa ja yleisö on päässyt oppaan kanssa sisälle majakkaan.

Jälleen yksi Suomen vanhoista historiallisista majakoista on saatu hyvään kuntoon. Pitkään rappeutunut Ulkokallan majakka kunnostettiin elokuussa. Nyt majakassa on uusi rappaus ja myös "nuppi" on kunnostettu. Majakkaseura olisi nähnyt mielellään Helsingin Hylkysaareen siirretyn alkuperäisen nupin palauttamisen Ulkokallaan, mutta näin ei ainakaan vielä tapahtunut.

Ulkokallan majakalle matkoja tekevä ja saaren vanhassa asuinrakennuksessa majoitusta tarjoava Fememare -yritys on päässyt jo viemään asiakkaitaan majakan juurelle ja majakkaan. Aiemmin majakka oli suljettu eikä edes sen lähelle saanut mennän rappauksen irtoamisen takia.

Ulkokallan majakan tultua kunnostetuksi ja Söderskärin majakan kunnostuksen ollessa hyvässä vauhdissa Suomeen on jäänyt enää vain yksi uhanalainen majakka, Märket Ahvenanmaalla.

Oheinen Erkki Lämsän (Foto-Pulkkinen) ottama kuva tulee olemaan piakkoin valittavissa Aktian Visa-korttimalleissa.
« takaisin