19.06.2005 :: Pekka Väisänen

Vuoden Loistavin Teko -palkinto Söderskäriin!

Suomen Majakkaseura - Finlands Fyrsällskap ry luovutti keskiviikkona 15. kesäkuuta Vuoden Loistavin Teko -palkinnon rakennusmestari Ari Laamaselle ja arkkitehti Sebastian Lönnqvistille. Palkinto luovutettiin Laamasen ja Lönnqvistin omistamalla Söderskärin majakalla Porvoon saaristossa.

Majakkaseura piti Laamasen ja Lönnqvistin aloittamaa Söderskärin majakan kunnostusta vuoden 2004 merkittävimpänä majakoiden suojelua ja säilymistä edistäneenä tekona. He hankkivat 15 vuotta huoltamattomana ja valottomana olleen ja huonoon kuntoon päässeen majakan kesällä 2003, ja kunnostustöihin päästiin kesällä 2004. Majakkaan palautettiin tuolloin mm. alkuperäisiä vastaavat ikkunat lasitiilien tilalle. Majakka on rakennettu 1862, mutta siihen on tehty muutostöitä vuosien saatossa.

Lue lehdistötiedote:

SMS-palkintotiedote 2005, 289 kb, Updated: 26.09.2006