30.11.none :: 2004

Kansainvälisessä majakkapäivässä 2004 ennätysyleisö!

Sunnuntaina toista kertaa järjestetty kansainvälinen majakkapäivä toi mukana olleille majakoille ennätysyleisön, yli 900 kävijää. Viime vuonna kävijöitä oli noin 500.

Suurimman yleisön, noin 300 kävijää keräsi Marjaniemen majakka Hailuodossa. Se oli ensi kertaa auki yleisölle, kiitos Hailuodon kunnan ja Suomen Majakkaseuran hyvän yhteistyön.

Myös Kaskisissa Sälgrundin majakalla oli yleisöä erittäin runsaasti, noin 250. Hangon kaksi majakkasaarta, Russarö ja Gustavsvärn keräsivät 130 kävijää ja Porvoon edustalla sijaitseva Söderskär yli 120. Lisäksi Porin Säpissä vieraili noin 100 kävijää.

"Kävijöiden määrää rajoitti kuljetuskapasiteetin rajallisuus ja osittain merenkäynti. Olemme kuitenkin hyvin tyytyväisiä kävijämäärään. Erityisen iloisia olemme siitä että ensi kertaa yleisölle auki olleet majakat, Marjaniemi ja Gustavsvärn kiinnostivat niin monia", toteaa Majakkaseuran puheenjohtaja Pekka Väisänen.

Gustavsvärn on Majakkaseuran uusi "kotimajakka", seura kunnostaa ja entisöi tällä vanhalla linnoitus- ja majakkasaarella parhaillaan vanhaa asuinrakennusta omaan ja yleiseen käyttöön.

"Majakkapäivän tavoite, avata vaikeapääsyisiä tai muuten suljettuja majakoita kiinnostuneelle yleisölle, onnistui erinomaisesti. Siitä suuri kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme, kuten Hailuodolle ja Kaskisille", Väisänen kiittelee.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Pekka Väisänen, 044 3200309