12.03.2006 :: Pekka Väisänen

100-vuotiaalle Siilinkarille kunniaa!

Suomen Majakkaseura muisti satavuotiasta Siilinkarin loistoa vuosikokouksensa yhteydessä sunnuntaina Tampereella.

Vuosikokouksen päätyttyä kokousväki puki lämpimästi päälleen ja vaelsi Lapinniemen rannasta Siilinkarille kovan pohjoistuulen puhaltaessa Näsinselällä. Klo 14 alkaneissa juhlallisuuksissa puhunut seuran puheenjohtaja Pekka Väisänen muistutti Siilinkarin merkityksestä tamperelaisille kautta vuosikymmenien. Majakkaa voi pitää yhtenä Tampereen symboleista.

Majakkahistorian elävä legenda, seuran kunniapuheenjohtaja Seppo Laurell kertoi Siilinkarin majakan historiasta ja teknisistä muutoksista vuosikymmenten varrella. Majakan valo sytytettiin ensi kertaa 8. elokuuta 1906, Laurell kertoi. Väisänen toivoi, että Tampereen veneilyväki juhlistaisi valon syttymisen 100-vuotismuistoa elokuussa.

Fanfaarin Siilinkarille esitti juhlallisuuksissa nuori tamperelainen trumpetisti Niilo Latva-Pukkila. Paikalla oli noin 50 majakoiden ystävää.