22.08.2016 ::

Muinaistulien yö Espoossa 27.8.

Tervetuloa juhlistamaan Muinaistulien yötä Espoon Suinonsalmeen 27.8.2016 klo 17-22. Muinaistulien yön ohjelma koostuu niin musiikista, taiteesta kuin elokuun tummalle taivaalle kohoavasta kokkotulesta. Tapahtuma on maksuton.

Myös Suomen Majakkaseura on vahvasti mukana Espoon kaupungin ruotsinkielisten sivistyspalveluiden järjestämässä tapahtumassa: Muinaistulien yössä esitetään kaksi uutta majakkaelokuvaa (klo 19-20:30) ja paikan päällä on ostettavissa muun muassa upouusi Majakkaseuran vuoden 2017 seinäkalenteri (hinta 15 euroa, varaathan mukaan käteistä).

Elokuvat esitetään sisätiloissa (Vikingaborg, Suvisaarentie 8 B), muut tapahtumat Suinonsalmen uimarannalla (Suvisaarentie 9). Tapahtumaan pääsee julkisilla (esim. Espoon bussit 143 ja 145).

Koko Muinaistulien yön ohjelma sekä lisätietoa tapahtumasta suomeksi.

Forneldarnas natt på svenska.

Muinaistulien yön majakkadokumentit:
klo 19-20:30
Paikka: Vikingaborg, Suvisaarentie 8 B

• Majakat ja niiden harrastajat (10-15 min)
Upouusi lyhytelokuva kertoo Suomen majakoista ja erityisesti Suomen Majakkaseuran tekemästä kunnostustyöstä majakoilla. Elokuva englanninkielinen (suomenkielinen tekstitys)
• Märketin majakanvartija (35 min)
Märketin majakanvartija kertoo legendaarisen Märketin majakan viimeisestä majakanvartijasta Kee Erikssonista. Elokuvassa hän muistelee aikaansa Märketillä ja vierailee katsomassa nykypäivän Märketiä. Elokuva sisältää runsaasti Kee Erikssonin kuvaamaa vanhaa 8 mm filmimateriaalia.