08.02.2016 :: Majakkasihteeri Suomen Majakkaseura :: <majakkasihteeri a majakkaseura.fi>

MÄRKET 130 VUOTTA

Valokuva Ann-Britt Pada

Kiitos Kobba Klintarnin ystäville, että saimme juhlistaa Kobballa Märketin 130-vuotisjuhlaa. Ilotulitus ajoitettiin hetkeen, jolloin arvelimme Märketin majakan valon ensi kertaa syttyneen 10. marraskuuta 1885. Tuosta hetkestä on olemassa paikalla olleen toimittajan raportti. Voit tutustua siihen kirjassa Märket – Majakkasaari kahden maan rajalla (sivu 38): "Kun ilta hämärtyi, seisoi majakan edessä joukko työläisiä, majakan miehistö ja katselmusmiehet. Kaikki odottivat lumottua hetkeä, jolloin majakka herää eloon. Sitten ylhäällä leimahti ja lyhty alkoi loistaa omalaatuista, pitkitettyä ja kimaltelevaa valoa..."