14.03.2004 :: Jussi Leppänen

Majakkanäyttely Kokkolassa

Suomen majakkaseuran suurponnistus, Suomen majakat -näyttely on vastikään avattu Kokkolassa. Näyttely on esillä Kokkolan kaupungintalolla elokuun loppuun asti. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuva majakkanäyttelystä Turun Forum Marinumissa keväällä 2004.

Näyttely esittelee ainutlaatuisin valokuvin ja asiantuntevin kertomuksin Suomen historialliset majakat. Näyttelyn ovat koonneet majakkaseuran aktiivi Jarmo Vehkakoski ja kunniapuheenjohtaja Seppo Laurell.

Näyttelyn näyttävät valokuvat ovat ennennäkemättömiä ja ainutlaatuisia. Koskaan aiemmin Suomen majakoita ei ole kuvattu näin kiehtovassa valaistuksessa. Digitaalitekniikka on tehnyt mahdolliseksi majakoiden kuvaamisen mm. keskellä yötä. Näin katsoja pääsee entistä lähemmäksi majakoiden ja majakkasaarten todellista olemusta.

Majakkanäyttely on Kokkolan jälkeen kiertänyt Suomea vuoden ajan. Se avattiin majakka-aiheisen postimerkkisarjan kunniaksi viime syksynä Helsingin pääpostitalossa. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt Espoossa, Turussa ja jälleen Helsingissä. Syksyllä näyttely jatkaa Poriin.

Näyttelyn saamisesta kotikaupunkiisi voit neuvotella Jarmo Vehkakosken kanssa p. 040-8487799.