08.08.2014 ::

Kansainvälinen majakkapäivä Gustavsvärnin majakalla sunnuntaina 17.8.

Lähde viettämään ainutlaatuista kesäpäivää Gustavsvärnin historialliseen linnoitus- ja majakkasaareen, tutustumaan sen rakennuksiin ja kauniiseen luontoon. Päivän ohjelman järjestää Suomen Majakkaseura. Viehättävään ja monien mahdollisuuksien saareen on Hangosta 10 minuutin venematka.

Ohjelmassa on opastus saarella, dokumenttielokuvia Suomen majakoilta ja Suomen Majakkaseuran tuotemyyntiä. Lapsille ja lapsenmielisille on lisäksi tarjolla solmupaja. Kunnostettavanamme olevan sumusireeninhoitajan talon pihassa juodaan kahvit, jolloin voi myös grillata omia makkaroita. Paikalla on Majakkaseuran aktiivijäseniä, jotka vastaavat Gustavsvärniä ja suomalaisia majakoita koskeviin kysymyksiin. Kerromme myös mielellämme suunnitelmistamme Gustavsvärnin muurien pelastamiseksi.

Yleisökuljetukset Hangon Itäsatamasta nonstoppina klo 10 alkaen. Viimeinen kuljetus Gustavsvärniin klo 16. Edestakainen kuljetus aikuiset 10 €, 4–14 -vuotiaat 5 €, sitä nuoremmat ilmaiseksi. Hintaan sisältyy kahvi/tee/mehu ja vastaleivottu pulla.

HUOM! Veneellä ja saarella käy vain käteinen.