24.01.2014 ::

Suomen Majakkaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely

Vuonna 2013 käynnistyi juhlanäyttelykiertue Majakkaseuran 10-vuotisen toiminnan kunniaksi. Suomen majakat esittäytyvät näyttelyssä panoraamavalokuvissa vuodenaikojen ja vuorokaudenaikojen vaihtelussa. Näyttely kiertää Suomen kaupungeissa 2013-2015 ja sen yhteydessä järjestetään 1-2 lyhytelokuvanäytöstä suomalailta majakoilta.

SUOMEN MAJAKKASEURAN 10-VUOTISJUHLANÄYTTELY NYT TAMPEREELLA
Messukylän kirjastossa 2.3.–28.3.2015

TULE JA KOE MAJAKAT
Suomen Majakkaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely
2.3.–28.3.2015

Näyttelyssä esillä panoraamakuvia suomalaisista majakoista, loistoista ja pookeista kiehtovissa merimaisemissaan sekä banderolli Kumlingen lentomajakasta.

Dokumenttielokuvat ti 24.3. klo 18–19:30

Söderskär – Tarinoita Suomenlahden ulkoluodolta (2014), pituus 46 min
Söderskär-dokumentissa haastatellaan mm. Söderskärissä asuneita ja usein vierailleita henkilöitä ja nähdään välähdyksiä vanhoista elokuvista. Elokuvassa sytytetään uudestaan kauniin majakan jo sammunut valo.

Märket 2012, pituus 25 min
”Märket 2012” kertoo Majakkaseuran kunnostustyöstä Märketin majakalla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa kaikki majakoiden ystävät!

MESSUKYLÄN KIRJASTO
Hintsankatu 1, 33560 Tampere
ma–ti 11–20, ke–to 11–19, pe 9–17, la 10–15, su suljettu

Näyttely vieraili 2014 Helsingissä (1.2.–22.2.2014 Malmitalo), Hämeenlinnassa (14.4.–4.5.2014 Kaupunginkirjasto Vanamo), Vaasassa (2.6.–26.6.2014 Palosaaren kirjasto), Maarianhaminassa (4.8.–23.8.2014 Maarianhaminan kaupunginkirjasto), Kirkkonummella (26.8.–20.9.2014 Pääkirjaston Porkkala-sali), Porissa (3.10.–28.12.2014 Luontotalo Arkki). Vuonna 2015 Kotkassa (8.1.–1.3.2015 Merikeskus Vellamo), Tampereella (2.3.–28.3.2015 Messukylän kirjasto), Kokkolassa (Tankar) ja Korsnäsissä. Ajankohdat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin. Jokaisessa näyttelykohteessa esitämme majakkaelokuvia ja myymme tuotteitamme.

Tule kokemaan majakkasaarten näkymät

Mikä kiehtoo majakoissa, upeat maisemat, ajan ja historian kouriintuntuva läsnäolo? Ihmisen ja luonnon kohtaaminen, jossa luonto on ihmistä voimakkaampi - joskus suopea ja joskus ankara? Hieno vanha tekniikka, valolaitteiden vaikuttavat kristallilinssistöt? Kauniit ja erityiset rakennukset ?

Suomessa on säilynyt 19 majakkaa, jotka on rakennettu ennen itsenäisyyden aikaa. Samaan arvoluokkaan kuuluvat myös Kallbådan ja Kylmäpihlajan majakat 20- ja 50-luvulta. Lisäksi meillä on kymmeniä vanhoja tunnusmajakoita.

Näyttelyllä haluamme pitää esillä näitä kansallisaarteitamme. Sama tarkoitus on myös Majakkasaaret -panoraamakalenterilla ja postikorttikokoelmallamme. Uusia kuvia syntyy siis joka vuosi.

Tutustu Majakkaseuraan ja sen toimintaan elokuvaillan yhteydessä

Tule katsomaan ajankohtaisia dokumenttielokuvia suomalaisista majakoista. Dokumenttielokuvat ovat omaa ammattitasoista tuotantoamme vuosilta 2012-2013. Elokuvailtoja pidetään 1-2 kertaa näyttelykaupungeissa.

Tutustu elokuvailtana myös Suomen Majakkaseuraan. Läsnä on seuramme jäseniä, jotka myyvät tuotteitamme. Majakkaseura tekee käytännön kunnostustyötä ja vie eteenpäin pitkäjännitteisiä suunnitelmia majakoiden säilyttämiseksi ja majakoiden saavutettavuuden edistämiseksi kestävissä puitteissa. Teemme yhteistyötä julkishallinnollisten ja yksityisten yhteistyökumppaniemme kanssa. Jäsenemme tutustuvat retkillämme majakoihin Suomes-
sa ja ulkomailla, ja pidämme hauskaa niin vapaaehtoistyön kuin majakkamatkojen ja kokoontumistemme yhteydessä.

Majakkaseuran jäsen: Vieraileeko näyttely kotiseudullasi? Tule mukaan järjestämään näitä tilaisuuksia! Tarvitsemme väkeä monenlaisiin tehtäviin, näyttelyn siirtämisesta ja rakentamisesta elokuvailtojen järjestämiseen ja opastuksiin eri kielillä. Ota yhteys juhlanäyttelyn järjestäjään Katja Hagforsiin katja.hagfors(at)majakkaseura.fi.