26.07.none :: Jussi Leppänen

Vuoden loistavin teko 2004 Raahen kaupungille

Suomen Majakkaseura on myöntänyt Raahen kaupungille ensimmäisen Vuoden Loistavin teko –palkintonsa. Palkinto myönnetään majakoiden suojelun hyväksi tehdystä työstä. Majakkaseura antoi tunnustuksen Raahen kaupungille vuosina 2002-2003 tehdystä Taskun tunnusmajakan eli pookin kunnostustyöstä.

Puheenjohtaja Pekka Väisänen (vas.) ojensi Vuoden loistavin teko -palkinnon Raahen kaupunginjohtajalle Jaakko Nahkurille (keskellä) ja Raahen museon konservaattorille Jouko Turuselle Taskun pookilla. Palkintotaulussa on nähtävissä pookin rakennepiirustukset.

Raahen kaupunki ja sen alainen Raahen museo tekivät Taskun pookin kunnostuksen pieteelillä säästäen mahdollisimman paljon vanhoja rakenteita ja materiaaleja. Rakennustyöhön osallistui myös joukko raahelaisia veneilyseurojen jäseniä.

Raahen kaupungin esimerkki ja palkitseminen innostaa toivon mukaan muitakin julkisyhteisöjä kunnostamaan ja pitämään kunnossa hallussaan olevia majakoita tai muita arvokkaita merimerkkejä.

Raahen alueella sijaitsee toinenkin arvokas pooki, Iso-Kraaseli. Näin Raahea voidaan luonnehtia pookien kaupungiksi.

Pohjanlahden puupookit muodostavat kansainvälisestikin ainutlaatuisen ja arvokkaan kokonaisuuden, totesi Suomen Majakkaseuran puheenjohtaja Pekka Väisänen ojentaessaan seuran tunnustuspalkinnon Raahen kaupunginjohtajalle Jaakko Nahkurille ja Raahen museon konservaattorille Jouko Turuselle 25. heinäkuuta Taskun pookilla.