11.05.2013 ::

VUODEN 2012 LOISTAVIN TEKO -PALKINTO ULKOSAARIYHDISTYS LYÖKIN POOKIN PELASTAJANA

Ulkosaariyhdistys ry palkittiin Suomen Majakkaseuran tiedotustilaisuudessa Turussa 13.5.2013 vuosien sinnikkäästä uuratuksestaan.

Uudenkaupungin saaristossa sijaitseva Lyökin pooki on Suomen vanhin suuri merimerkki. Ulkosaariyhdistys osti pookin valtiolta vuonna 2000 ja on siitä pitäen työskennellyt aktiivisesti pookin kunnostamiseksi.

Ratkaiseva askel Lyökin pookin pelastamiseksi otettiin vuonna 2012, kun Suomen Majakkaseura lahjoitti pookin kunnostamiseen 10 000 euroa sillä ehdolla, että myös muita rahoittajia ilmaantuu. Museovirasto vastasi haasteeseen ja osallistui kunnostustöihin 40 000 eurolla. Kesällä 2012 rappaustyö saatiin valmiiksi.

Ulkosaariyhdistys ry:n puheenjohtaja kertoo yhdistyksen kotisivuilla pookin kunnostamisen vaiheista.