02.10.2012 ::

Tuhat talkoopäivää Märketillä

Tuhat talkoopäivää Märketillä täyttyy keskiviikkona 3.lokakuuta 2012. Toukokuun 14.päivänä 2007 alkoi varsinainen talkootyö ja päiväkirjan pito Märketillä. Sitä aikaisemmin majakalla olivat olleet tilanteen katsastajat ja alkusiivoustyön rohkeat pioneerit

Suomen Majakkaseuran sadat jäsenet jakavat kokemuksen työnteosta ja elämästä autiolla saarella, sillä sellainenhan Märketin luoto on. Märketillä tehdään talkootyötä viikon vuoroissa, mutta on joku ollut paikalla kuukaudenkin. Majakanvartijan sitkeyttä, sopeutuvuutta ja sosiaalisuutta löytyy edelleen. Märketillähän ei kukaan ole yksin.

Märketin majakka on nyt saatu pelastettua. Ankarissa sääoloissa se vaatii jatkuvaa huoltoa. Mutta nyt on nähty, että tällä joukolla se on mahdollista. Vanhoja ja uusia talkoolaisia ilmoittautuu edelleen Märketille.

Mahtavat kiitokset teille kaikille, jotka ovat herättäneet Märketin majakan uudestaan henkiin! Märket on meille ainutlaatuinen paikka.

Muistoja ja nykyhetkeä Märketiltä:

Kuvat: Märket-päiväkirja 2007, 2009 ja 2012