19.06.2006 :: Jussi Leppänen

Operaatio Relandersgrund!

Suomen Majakkaseura osallistuu majakkalaiva Relandersgrundin kunnostusprojektiin.

Suomen Majakkaseura on lähtenyt tukemaan voimakkaasti majakkalaiva Relandersgrundin kunnostusta. Alus on parhaillaan kunnostettavana Suomenlinnan telakalla pahojen vaurioiden takia.

Vauriot ovat syntyneet edellisestä Virossa huonosti tehdystä remontista, jossa mm. rungon sinkit jätettiin pois. Laivan pohjaan hitsataan nyt uutta rautaa kovalla kiireellä. Suomenlinnan altaaseen lasketaan vesi 25. huhtikuuta.

Majakkaseura tukee taloudellisesti ja muuten laivan omistajaa Susanna Seppää, joka pelasti Suomen vanhimman säilyneen majakkalaivan (rakennettu 1888 Turussa) laivaromuttamosta 1992. Susanna Seppä on tähän asti vetänyt Relandersgrund-projektia yksin, mutta majakkaseura ja sen jäsenet ovat katsoneet välttämättömäksi tulla Susannan avuksi.

Voit itsekin osallistua Relandersgrundin pelastamiseen. Jos olet Suomen Majakkaseuran jäsen, voit osallistua keräykseemme Rellun hyväksi. Jos et ole jäsen, voit tukea Rellun kunnostusta tilaamalla uuden upean Pro Relandersgrund -mitalin sähköpostilla suoraan Susanna Sepältä
osoitteesta: susanna.seppa a rellu.inet.fi