suomeksipå svenskain english
 

09.09.2016 ::

Syksyn suuren elokuva- ja myyjäiskiertueen kolme huikeaa elokuvaa

Majakkaelokuvakiertueen 2016 elokuvat kertovat kolme tarinaa suomalaisista majakoista ja ihmisistä niiden taustalla.

Syyskuun 30. päivä alkava kiertue kattaa lähes koko Suomen. Kiertueaikataulu päivittyy jatkuvasti myös uusilla paikkakunnilla - tervetuloa mukaan seuraamaan henkeäsalpavan kauniita kuvia ja tunnelmia.
Elokuva 1:
Suomalaiset majakat - vaarallisten karikoiden tienviitat

(10 min. elokuva, juonto englanniksi).
Dokumentti suomalaisten majakoiden nykytilanteesta ja Suomen Majakkaseurasta.Elokuva 2:
Tasku - uudesti syntynyt pooki

(25 min. pituinen dokumenttielokuva, kieli: suomi, tekstitys ruotsi).
Dokumentti Taskun pookista Raahessa, joka kunnostettiin Suomen Majakkaseuran toimesta kesällä 2016.


Elokuva 3:
Hän kuvasi majakat

Kolmen vuorokauden seikkailu Pohjanmaan majakoille 

Mikä yhdistää kahta vaasalaista, nuorta naista ja eläkkeellä olevaa veteraanirakennusmestaria? Rakkaus Pohjanmaan majakoihin ja pookeihin. 

Ann-Britt Pada on nuori vaasalainen ammattivalokuvaaja, joka kuvaa työkseen mm. hää- ja muotokuvia. Hänen suuri rakkautensa ovat kuitenkin Vaasan saaristo ja sen kauniit piirteet, myös rakennetut. 

Timo Rantala on vaasalainen, eläkkeellä oleva Merenkulkulaitoksen rakennusmestari, joka johti seudun majakoita ja pookeja kunnostanutta rakennusporukkaa. 

Elokuva seuraa Ann-Britt Padan johtamien intohimoisten valokuvaajien matkaa kolmen vuorokauden ajan Yttergrundista Hällgrundiin. Tarinaan yhdistyvät ryhmän Vaasassa tapaaman Timo Rantalan muistikuvat rakennusryhmän työstä - työstä jonka jäljen näemme yhä seudun monilla majakkasaarilla. 

Sakari Mannisen elokuva "Hän kuvasi majakat" tarjoaa monikerroksisen kuvauksen retkestä Suomen tärkeimmälle majakkaseudulle, unohtamatta alueen ainutlaatuisia puisia pookeja.« takaisin